top of page
My Post-2.jpg

Over

De Dutch Basketball Podcast is een podcast over de Dutch Basketball League, Women's Basketball League en de Orange Lions. De podcast en deze website is een onafhankelijk medium dat het Nederlands topbasketbal zo veel mogelijk aandacht wil geven, want basketbal is nou eenmaal de mooiste sport!

 

In oktober 2019 kwam de allereerste aflevering online. Sindsdien is de podcast flink gegroeid, met honderden volgers op social media en ruim tienduizend unieke luisteraars. De podcast bestaat - net als een basketbalwedstrijd - uit kwarten van ongeveer 10 minuten. Iedere aflevering praat Wouter met meerdere betrokkenen in het Nederlands basketbal: spelers, coaches bestuursleden, fans, etc. Ook bezoekt de podcast iedere week minimaal één wedstrijd in de DBL of de WBL.

Daarnaast plaatsen we belangrijk nieuws als uitslagen, aankomende wedstrijden, standen en verjaardagen op deze website en/of op social media. De podcast is te vinden in alle bekende podcast-apps en op Instagram, Twitter en Facebook.

28577000_1688376207907805_65870416153855

Wouter van der Maden

Wouter van der Maden (25), geboren in Groningen en woont in Zwolle. Hij is journalist en podcastmaker. In oktober 2019 startte hij de Dutch Basketball Podcast.

bottom of page