• Wouter van der Maden

Al drie spelers weg uit DBL door competitiestop

20 oktober 2020

Dankzij de gevolgen van het groeiende aantal coronabesmettingen en de daaropvolgende competitiestop voor minimaal 4 weken hebben al drie spelers afscheid genomen van de Dutch Basketball League. Na het vertrek van Desure Buie bij ZZ Leiden worden bij Heroes Den Bosch twee try-outs niet verlengd.


Vier dagen geleden maakte ZZ Leiden bekend dat Desure Buie zijn contract heeft ingeleverd. Aanleiding was het groeiende aantal besmettingen en de tijdelijke competitiestop. De Amerikaanse point guard keert terug naar zijn familie in New York.


Vandaag maakte Heroes Den Bosch bekend dat de try-outs van Gilvydas Biruta en Aleksandar Aranitović niet worden verlengd. Gilvydas Biruta had een contract voor een jaar, maar daarin was ook een try-out periode opgenomen. "We hebben beide spelers pas twee wedstrijden aan het werk gezien, terwijl we hoopten eind oktober een besluit te nemen na een 5-tal wedstrijden" zegt technisch manager Roel van de Graaf op de website van Den Bosch. Tegenover het Brabants Dagblad zegt Van de Graaf dat ook een financieel aspect meespeelt in het gedwongen vertrek van de twee spelers. "Op dit moment verkeren we door alle coronamaatregelen in een onzekere fase en willen we ook financieel scherp aan de wind zeilen.”


De Dutch Basketball League ligt minimaal zes weken stil door de nieuwe coronamaatregelen van de overheid, die bijna alle competities voor vier weken stilleggen en groepstrainingen verbieden. Een taskforce van de DBL maakte zondag bekend dat de clubs verwachten twee weken nodig te hebben om hun selecties wedstrijdfit te krijgen. Alleen wanneer minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) akkoord gaat met het eerder hervatten van de groepstrainingen kan de DBL na vier weken starten. De vraag is echter of de huidige maatregelen over vier weken versoepeld kunnen worden.


Vooralsnog wordt vastgehouden aan het huidige competitieformat, de DBL-teams zijn akkoord met het plan om twee wedstrijden per week te spelen in het eerste kwartaal van 2021.


Foto: Heroes Den Bosch

13 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle