• Wouter van der Maden

Almere Sailors krijgt definitieve licentie

24 september 2020

Het officieel: na 13 jaar keert eredivisie basketbal terug in Almere. Almere Sailors heeft vanuit de DBL-organisatie de definitieve licentie voor het seizoen 2020-2021 toegekend gekregen.

Pas twee-en-een halve maand geleden begon een groep Almeerse enthousiastelingen onder leiding van Rinus Balvert (voorzitter) en Mark Jonker (hoofd commercie) aan het initiatief om in 2 maanden tijd topbasketbal terug te brengen naar de provincie Flevoland.


Het leek een onmogelijke klus om te klaren gezien de huidige coronasituatie en de vakantieperiode waarin het initiatief startte. Desalniettemin begonnen ze enthousiast aan dit avontuur en boekten zij al snel resultaat. Door mooie namen uit de regio aan zich te binden, zoals onder meer BUN, SenS Online Solutions en Flevo Makelaars, wisten ze het vertrouwen in de regio en van de DBL te winnen. Dit resulteerde al gauw in een voorlopige licentie.


Mark Jonker: “Het was flink aanpoten de afgelopen tijd. Wie verzint het ook om in twee maanden tijd een professionele basketbalclub te willen bouwen. Ontzettend gaaf dat het is gelukt om basketball in Almere en de provincie terug te brengen naar het hoogste niveau in Nederland. Ik wil dan ook alle partners bedanken die dit mede mogelijk maken.”

Voorzitter Rinus Balvert: “We gaan nu rustig bouwen aan een goed geoliede machine die in de loop van de tijd een zodanige omvang moet krijgen dat we de weg naar de top van het Nederlands basketball kunnen doorlopen. Onze ambities reiken veel verder dan mee mogen doen.” Jonker zegt hierover “We zijn klaar voor verdere groei. Als we in ruim 2 maanden tijd het voor elkaar krijgen om te bereiken wat we nu hebben bereikt dan geeft dat een richting aan wat in de komende jaren allemaal mogelijk is.”

5 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle