• Wouter van der Maden

Belangrijke overwinning van Nederland op Zweden

27 november 2020

Nederland heeft vrijdagmiddag in een 'bubbel' in Istanboel nipt van Zweden gewonnen met 78-76. Hiermee kunnen de Orange Lions wanneer ze zondag winnen van Turkije al een ticket voor het EK van 2021 (uitgesteld naar 2022) veiligstellen. Anders is een overwinning in de window van februari 2021 ook voldoende.


Op papier had Nederland nogal wat uitdagingen te overwinnen voor de twee wedstrijden in Istanboel. Slechts zes spelers in de selectie van de wedstrijd tegen Zweden spelen in een actieve competitie (Spanje, Frankrijk en België) maar de rest heeft door het stilliggen van de Dutch Basketball League al een aantal weken geen wedstrijdervaring of groepstraining gehad. De Lions echter goed meekomen met de Zweden en beslisten in het vierde kwart de wedstrijd. Joey van Zegeren viel op met een sterk defensief begin en vanaf het tweede kwart liet Yannick Franke weten graag de rol van topscorer op zich te willen nemen. Hij maakte uiteindelijk 22 punten. Charlon Kloof was goed voor 13 punten.


Turkije

Zondag wacht een return tegen Turkije. In het eerste window won Nederland nog verrassend van de Turken met 65-72. Hoewel de Turken ook met een rommelige voorbereiding aantreden (onlangs werd de bondscoach ontslagen en er werd vandaag met 79-62 verloren van Kroatië) kunnen ze wel over een aantal EuroLeague-spelers beschikken. De wedstrijd is zondag vanaf 14.50 te volgen via Ziggo Extra met commentaar van Mart Smeets.


100 interlands, 1000 punten

Een ander opvallen feit aan de wedstrijd tegen Zweden waren de twee mijlpalen van Worthy de Jong. De sterspeler van ZZ Leiden speelde namelijk zijn 100e interland voor de Orange Lions en zijn 9 punten waren ook nog eens genoeg om de 1000 interland-punten te passeren.


Foto: FIBA / EuroBasket

1 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle