• Wouter van der Maden

DBL start zonder publiek

28 september 2020

Ondanks de nieuwe maatregelen rondom COVID-19 gaat de Dutch Basketball League aankomend weekend van start. De komende drie weken, voorlopig de duur van de maatregelen die in de persconferentie werden aangekondigd, worden alle wedstrijden zonder publiek gespeeld.


Toen de competitie in maart werd stilgelegd communiceerde de Dutch Basketball League nog dat er niet zonder publiek gespeeld zou worden. Ondertussen zijn we een half jaar verder en hebben de DBL-teams al volop gebouwd aan de selecties, en is er de afgelopen weken getraind en zijn er oefenwedstrijden gespeeld. In een videoconference besloten de clubs vanavond de competitie toch te hervatten, zonder publiek dus.


DBL-voorzitter Ramses Braak ligt de keuze toe op de site van de DBL: “In een eerder stadium, toen kosten nog gestuurd konden worden omdat spelerscontracten en andere verplichtingen niet waren ingegaan, hebben we unaniem gekozen voor het niet spelen zonder publiek. Zoals de kaarten nu op tafel liggen, geven de clubs juist prioriteit aan het investeren in de band met fans en sponsors. Het is mooi om de collectieve strijdvaardigheid te ervaren en we zijn er samen van overtuigd dat deze keuze ook door onze achterban begrepen en positief ontvangen wordt.”


Alle wedstrijden worden gestreamd. Klik hier voor het programma van de DBL 2020/2021.


31 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle