• Wouter van der Maden

Den Bosch naar huis na vermeende coronabesmetting bij Phoenix Brussels (UPDATE)

Bijgewerkt: 13 sep 2020

13 september 2020

Het Brussels European Tournament is gisteren afgebroken nadat bekend werd dat een speler van Phoenix Brussels positief testte op COVID-19. Heroes Den Bosch was een van de deelnemers van het toernooi en speelde dezelfde dag nog tegen Brussel. De selectie keerde meteen terug naar Den Bosch. Spelers en staff blijven voorlopig in thuisquarantaine.


Op social media meldt Heroes Den Bosch dat de club in overleg is met het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis over eventuele vervolgstappen: "Alhoewel onze artsen aangeven dat de kans op besmetting tijdens een wedstrijd minimaal is, nemen we uiteraard het zekere voor het onzekere."


Samen met Phoenix Brussels, Basket SKT Ieper en Racing Luxembourg deed Heroes Den Bosch mee aan het Brussels European Tournament ter voorbereiding op de start van de landelijke competitie. Zaterdag speelde Den Bosch een wedstrijd tegen Brussel, deze werd gewonnen met 81-89. Vandaag zou de finale gespeeld worden.


De spelers en staff van Den Bosch blijven voorlopig in thuisquarantaine. Zaterdag 19 september staat de eerstvolgende wedstrijd - tegen Aris Leeuwarden - op het programma.. Het is nog onduidelijk of deze gespeeld kan worden. De Dutch Basketball League start op 3 oktober, dan speelt Den Bosch in Zwolle tegen de Landstede Hammers.


UPDATE - Na een bloedtest bleek de speler van Phoenix Brussels niet besmet met het coronavirus. De selectie van Den Bosch hoeft dus niet in thuisquarantaine en vervolgt maandag het reguliere programma.


65 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle