• Wouter van der Maden

Donar tegen Keravnos in de kwalificatie-finale Champions League

22 september 2020

Donar staat met één been in de Champions League van seizoen 2020/2021. De Groningers wonnen vanmiddag verrassend makkelijk van BC Dnipro met 88-53. Donderdag spelen ze de finale tegen Keravnos (Cyprus) die na overtime met 96-94 won van Iraklis (Griekenland).


Woensdag noemde Donar-coach Ivan Rudez de tegenstander van vandaag nog de favoriet om het toernooi te winnen. BC Dnipro investeerde deze zomer flink in ervaren spelers (waaronder ex-NBA'ers) in de voorbereiding op de kwalificatie voor de Champions League, maar de hele wedstrijd kwam de topploeg uit Oekraïne er niet aan te pas.


De wedstrijd werd gespeeld in een 'bubbel'. De thuis- en uitwedstrijden die normaal gesproken gespeeld worden in de eerste en tweede ronde kwamen door COVID-19 te vervallen en werden vervangen door een toernooi op Cyprus.


Donar begon sterk aan de wedstrijd en ging de rust in met een voorsprong van 27 punten. Alleen halverwege het eerste kwart kwam Dnipro even dichtbij - door de achterstand te verkleinen tot 4 punten - maar Donar sloot het eerste kwart af met een verschil van 10 punten en liep daarna alleen maar verder uit.


Jeugdspelers Kjeld Zuidema, Nesta Agasi en Sheyi Adetunji kregen zelfs hun minuten in het laatste kwart, Zuidema speelde 4:09 en maakte een driepunter.

Bron: FIBA Champions League


Vanavond begon om 19:30 de wedstrijd tussen Keravnos (Cyprus) en Iraklis (Griekenland). Na 40 minuten was de stand 86-86 en ging de wedstrijd in de overtime. In een spannende slotfase zorgden twee vrije worpen van Ahmaad Rorie voor een overwinning van Keravnos: 96-94.


Keravnos kwam afgelopen seizoen de Landstede Hammers nog tegen in de eerste ronde van de FIBA Europe Cup. Verder dan die eerste ronde kwamen ze toen niet. Ironi Ness Ziona en de Hammers gingen door, ten koste van Keravnos (derde) en Kapfenberg Bulls (vierde).


Donderdag zijn ze de tegenstander van Donar. Als Donar deze wedstrijd wint zal het voor het eerst deelnemen aan de Champions League.


De wedstrijd van donderdag is - net als de wedstrijd van vandaag - live te volgen bij RTV Noord.

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle