• Wouter van der Maden

Eric Kibi versterkt The Hague Royals

11 september 2020

The Hague Royals hebben zich versterkt met Congolees international Eric Kibi, die in 2019 de AfroCan won (de Afrika Cup voor nationale teams). Hij landde gisteren op Schiphol.


Eric Kibi (1,98m) is een veelzijdige speler, die op bijna iedere positie kan spelen. Vorig seizoen speelde hij voor Tiros Deportive Federal de Morteros in Argentinië. Daarvoor speelde Kibi in de Verenigde Staten, Duitsland, Montenegro, Canada en zelfs Irak.


Eén van de hoogtepunten in zijn loopbaan is het veroveren van de AfroCan in 2019, de Afrika Cup van het basketbal voor nationale teams. Eric werd met zijn team van de Democratische Republiek Congo Afrikaans basketbalkampioen.


In het persbericht schrijven The Royals: 'We hopen dat Eric een echte nachtmerrie wordt voor coaches van de tegenstanders van de Royals, en dat we fantastische momenten zullen beleven in het Zuiderpark komend seizoen.'


In afwachting van zijn werkvergunning kan Kibi voorlopig nog niet trainen of spelen. The Hague Royals bestaat op dit moment uit Sam van Dijk, Casey Lopes, Pascal Birdja, Alhassan Barrie, Jens te Velde, Piotr Pandura en Eric Kibi.


6 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle