• Wouter van der Maden

Gilvydas Biruta tekent bij Den Bosch

18 september 2020

Heroes Den Bosch heeft snel gehandeld na het beëindigen van de samenwerking met Jalen Nesbitt en de blessure van Scott Thomas. Vandaag maakte de club bekend dat Gilvydas Biruta een contract heeft getekend voor één jaar.


De 28-jarige Litouwer komt over van Lietkabelis, dat uitkomt in de eerste competitie van zijn thuisland en de FIBA Champions League. Daarmee is hij geen onbekende van Miha Lapornik, die in dezelfde competitie actief was. Daarvoor speelde hij voor JL Bourg-en-Bresse (Pro A, Frankrijk) en Trikala Aries en GS Lavrio (Griekenland). Ook was hij actief voor Litouwen in het nationale U16, U18 en U20 team.


Op de website van Den Bosch zegt Biruta: “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Heroes. Ze hebben deze zomer goede zaken gedaan, onder andere met het aantrekken van Miha Lapornik en Demario Mayfield. Dat spelers van dit kaliber naar Den Bosch komen zegt veel over de opmars die de club maakt en de mooie toekomst die in het verschiet ligt. Ik verwacht dat het niveau van de trainingen erg hoog zal liggen en we met het team komend seizoen iets heel moois kunnen neerzetten.”


In hetzelfde bericht zegt technisch manager Roel de Graaf: “Met Gilvydas halen we een speler in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau en bovendien met zijn ervaring van onschatbare waarde kan zijn in de FIBA Europe Cup."


Biruta sluit direct aan bij de ploeg van Jean-marc Jaumin, zijn contract gaat in zodra de medische keuring is afgerond. Heroes Den Bosch speelt dit weekend twee oefenwedstrijden: zaterdag om 20:00 tegen Aris in Leeuwarden en zondag om 16:00 tegen Leuven Bears (B) in de eigen Maaspoort.


Foto: Heroes Den Bosch

13 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle