• Wouter van der Maden

Hammink krijgt eindelijk buitenlands aanbod en vertrekt naar Spirou Charleroi

30 november 2020

Shane Hammink vertrekt naar België, de 26-jarige shooting guard tekent een contract bij Spirou Charleroi. Hammink verliet in juni Donar Groningen in de hoop op een buitenlandse aanbieding. Toen die uitbleef tekende hij bij Yoast United uit Gelderland.


Voor de Orange Lion en de Bemmelse DBL-debutant was het een win-win situatie: Hammink kon blijven trainen en wedstrijdminuten maken in afwachting van een buitenlands avontuur, terwijl de club gebruik kon maken van zijn kwaliteiten en ervaring tijdens de start van het allereerste seizoen in de eredivisie.


Dat Hammink nu vertrekt is dus logisch. Helemaal nu de DBL inmiddels al een aantal weken stilligt. Door strengere corona-maatregelen werd de DBL na alweer twee weken stilgelegd. Er is voorlopig geen reden om aan te nemen dat de competitie spoedig hervat zal worden. Yoast United speelde slechts twee wedstrijd waarin Hammink gemiddeld uitkwam op 17,5 punten, 10,5 rebound en 7,5 assist.


Hammink vertrekt niet zonder enig wedstrijdritme naar België, gisteren en afgelopen vrijdag kwam hij in actie voor de Orange Lions tijdens de EK-kwalificatie wedstrijden tegen Zweden en Turkije in Istanboel. Zijn nieuwe club Spirou Charleroi staat na twee gewonnen wedstrijden eerste in de Euromillions Basketball League.


Foto: FIBA.basketball


21 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle