• Wouter van der Maden

Jens te Velde naar The Hague Royals

8 september 2020

Jens te Velde (23) is zesde speler van The Hague Royals. Te Velde speelde tijdens de eerste (oefen)wedstrijd van de Royals tegen Den Bosch nog als try-out speler en is nu dus officieel toegevoegd aan de selectie.


Jens speelde voorheen in de jeugdopleiding van de Harlemlakers (Amsterdam), waarbij hij onder meer twee seizoenen in de Dutch Talent League heeft gespeeld. In het seizoen 2016/2017 maakte Jens vervolgens op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de Promotiedivisie namens BC New Stars Nieuwegein. In de navolgende drie seizoenen speelde Jens ook in de Promotiedivisie achtereenvolgens in 2017/2018 voor Utrecht Basketball, in 2018/2019 voor Racing Beverwijk en in 2019/2020 voor BS Leiden. Tijdens de tryouts heeft hij coach Samson ervan overtuigd dat hij klaar is voor een plekje in de selectie van ons DBL-team.


Het team van The Hague Royals bestaat op dit moment uit: Sam van Dijk, Casey Lopes, Pascal Birdja, Alhassan Barrie en Jens te Velde. Piotr Pandura die eerder werd aangekondigd maakt geen deel meer uit van de selectie.


Mart Waterval van de The Hague Royals was in aflevering 10 van seizoen 2 te gast. Luister hier de aflevering terug.

5 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle