• Wouter van der Maden

Kherrazi tekent voor tweede jaar bij Feyenoord, maar vertrekt eerst naar België

1 december 2020

Mohamed Kherrazi speelt ook in seizoen 2021-2022 in het shirt van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. De club uit Rotterdam laat de 30-jarige Orange Lion wel meteen vertrekken naar België, zodat hij wedstrijdritme kan blijven houden bij Kangoeroes Mechelen.


Met het bijtekenen van Kherrazi heeft Feyenoord de eerste speler voor seizoen 2021-2022 vastgelegd, en mogelijk ook voor het daaropvolgende seizoen. Kherrazi tekent namelijk voor een jaar bij met optie voor nog een seizoen. Het tijdelijk vertrek naar Mechelen, waar de Kangoeroes de versterking met Kherrazi goed kunnen gebruiken is geen onbekende constructie. Afgelopen zomer vertrok Leon Williams van Donar tijdelijk naar het Duitse Göttingen en Landstede Hammer Devon van Oostrum speelt de komende vier weken bij Huesca in Spanje.


De Dutch Basketball League ligt al sinds halverwege oktober stil en er lijken voorlopig ook geen versoepelingen van de restricties (die zelfs groepstrainingen onmogelijk maken) aan te komen. Over het tijdelijk vertrek van Kherrazi zegt technisch directeur Armand Salomon dan ook op de website van Feyenoord: “Natuurlijk snijden we onszelf in de vingers, maar we doen dit om twee redenen: een speler van het nationaal team moet elke dag met een team trainen en wedstrijden spelen. Zolang wij in Nederland niet weten wanneer wij weer als team kunnen trainen en presteren in de DBL, worden we moreel gedwongen dit soort keuzes te maken.”


Dat Kherrazi nu in de Belgische competitie gaat spelen is ook goed nieuws voor de Orange Lions. Over drie maanden moeten ze twee belangrijke wedstrijden spelen om een EK-ticket te bemachtigen. Met de overstap van Shane Hammink van Yoast United naar Spirou Charleroi heeft het nationaal team er nu twee spelers bij die de komende tijd weer wedstrijden gaan spelen.


Foto: FIBA.basketball

38 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle