• Wouter van der Maden

Minister Van Ark: geen uitzondering andere sporten

16 oktober 2020

Er komen geen uitzonderingen voor andere sporten om ondanks de nieuwe maatregelen de competitie voort te kunnen zetten. Minister Van Ark blijft vasthouden aan de uitzondering voor sporters met een topsportstatus en de hoogste voetbalcompetities. Daarmee gooit ze de deur dicht voor sporten als hockey, volleybal en basketbal.


Donderdag stuurde het NOC*NSF nog een brief aan minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) waarin de sportorganisatie verzocht andere topsportcompetities alsnog te mogen hervatten en trainingen in eigen faciliteiten toe te staan. Begin volgende week zou een gesprek plaatsvinden met de minister, maar vandaag gooide Van Ark voor de camera van de NOS de deur alvast dicht voor meer uitzonderingen: "Ik begrijp heel goed dat het ontzettend lastig is voor mensen nu. En ik begrijp dat meer sporten willen doorgaan. Maar ik kan de regels nu niet voor nog meer sporten oprekken."


Wel wil minister Van Ark in gesprek met de NOC*NSF over hoe met dit soort kwesties in de toekomst wordt omgegaan en om te kijken hoe de sport verder kan wanneer de regering de coronamaatregelen weer versoepelt.


Foto: Rijksoverheid

6 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle