• Wouter van der Maden

Orange Lions verliezen eerste bubbel-wedstrijd van Slowakije

12 november 2020

De Orange Lions hebben de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in de Amsterdamse 'bubbel' verloren. Slowakije was na een sterk derde kwart niet meer te stoppen: 84-64.


Na een goede eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, maar een matig derde kwart gooide roet in het eten van de dames. Slowakije profiteerde optimaal en gaf de voorsprong in de slotfase niet meer uit handen. Het verschil liep uiteindelijk op tot 20 punten, terwijl de 'bezoekers' in de eerste helft nog tegen een achterstand van 13 punten aankeken.


De kansen om de historische EK-ticket deze week nog binnen te halen (dat lukte sinds 1989 niet meer) zijn daarmee verkeken. Kans op een ticket is er nog wel, een winst op Hongarije aankomende zaterdag is dan wel erg welkom. Nederland kreeg voor deze 'window' de organisatie van de 'bubbel' toegewezen en speelt daarom twee 'uitwedstrijden' in de eigen Sporthallen Zuid in Amsterdam. Groepsgenoten Hongarije en Slowakije spelen allebei slechts één wedstrijd.


Ook bij verlies zaterdag houden de dames zicht op deelname aan het EK in 2021. Dan moet Slowakije wel van Hongarije verliezen en zal Nederland de return tegen Slowakije moeten winnen.


Zaterdag is de wedstrijd tegen Hongarije wederom te zien bij Ziggo.


Klik hier voor de statistieken.


Foto: FIBA

17 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle