• Wouter van der Maden

Robin Simonis sluit aan bij BCG

8 september 2020

Robin Simonis sluit aan bij Basketball Community Gelderland. De 23-jarige powerfoward speelde afgelopen twee jaar bij Dreamfields Dolphins in de promotiedivisie. Hij blijft onderdeel van die selectie maar sluit ook aan bij het nieuwe DBL-team uit Bemmel.


Simonis is de achtste speler die BCG aankondigde voor de selectie van coach Matthew Otten. Robin Simonis is een echte Gelderse 'home-grown'-speler die de jeugdopleiding doorliep bij Arnhem Eagles en TBG Dragons uit Nijmegen. De combinatie van het spelen voor het DBL-team en de Dolphins is niet onlogisch Volgens coach Matthew Otten blijven beide teams - die beide trainen en spelen in Bemmel - nauw samenwerken.


In het persbericht zegt Simonis: “Dat ik de kans krijg om op het hoogste niveau te trainen en te spelen, voelt voor mij als een beloning voor het harde werk van de laatste jaren. Ik heb zin om dit seizoen veel energie te geven en te laten zien wat ik kan.”


Naast Simonis werden eerder al Kaleb Warner, Bob Berghuis, Austin Luke, Jett Speelman, Keime Helfric, Andres Ibarguen en Matthew van Tongeren aangekondigd.

4 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle