• Wouter van der Maden

Shane Hammink tekent bij Yoast United

1 oktober 2020

Nog een clubloze Orange Lion vond vandaag een plek in de Dutch Basketball League: Shane Hammink sluit aan bij Yoast United, de DBL-debutant uit Bemmel (voorheen Basketball Community Gelderland).


De 26-jarige shooting guard met Gelderse roots kwam afgelopen twee seizoenen uit voor Donar. In de aanloop naar het nieuwe seizoen liet hij weten Donar te verlaten voor een buitenlands avontuur. Net als bij mede-Orange Lion Mohamed Kherrazi bleef een overstap uit naar het buitenland uit. Hammink sluit dus aan bij het team van Matthew Otten, tevens de assistent-coach van het nationaal team.


Otten op de site van de DBL: “Ik heb intensief met Shane gewerkt bij het Nederlands Team. Met zijn kwaliteiten en veelzijdigheid kan hij een enorme bijdrage leveren aan onze organisatie. Hij is tijdens de voorbereiding bij Yoast United aangesloten en de klik met het team en coaching staff was er direct. Bijzonder dat hij ‘terugkeert’ in Gelderland en het Gelderse basketbal een boost kan geven.”


De ambitie om in het buitenland te spelen blijft echter staan. In de overeenkomst met Hammink is opgenomen dat hij Yoast United mag verlaten wanneer de juiste kans zich voordoet. Zaterdag zal Shane Hammink meteen aantreden in de eerste competitiewedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg.


Foto: Yoast United/Basketball Community Gelderland

79 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle