• Wouter van der Maden

Thomas Smallwood terug naar Frankrijk

29 november 2020

Thomas Smallwood vertrekt bij Aris Leeuwarden. De 25-jarige center keert terug naar zijn thuisland Frankrijk en gaat spelen voor Union Tours Basket Metropole.


Vanwege mogelijke corona-besmettingen en het vervolgens stilleggen van de Dutch Basketball League heeft Aris Leeuwarden dit seizoen slechts één wedstrijd gespeeld (Aris won thuis van The Hague Royals). Sinds het stilleggen van de competitie zijn ook groepstrainingen niet meer mogelijk. Op de eigen website zegt Aris over het vertrek van Smallwood: "er is in goed overleg tussen de club en de speler besloten mee te werken aan zijn vertrekwens.' De Friese club zegt de komende periode op zoek te gaan naar zijn vervanger.


Vorig seizoen speelde Smallwood bij het Franse ESSM Le Portel, dat uitkomt in de Pro A (het hoogste niveau in Frankrijk). Bij Union Tours Basket Metropole zet hij in die zin een stapje terug. De semi-professionele club uit Midden-Frankrijk speelt daar op het derde niveau.


Smallwood is niet de eerste speler die door de coronacrisis terugkeert naar zijn thuisland. In oktober vertrok Desure Buie al bij Zorg en Zekerheid Leiden. Onlangs maakte de Landstede Hammers bekend dat Devon van Oostrum voor vier weken vertrekt naar Huesca, dat uitkomt op het tweede niveau in Spanje. Een soortgelijke constructie zagen we afgelopen zomer ook al toen Donar-speler Leon Williams tijdelijk naar Göttingen vertrok voor het BBL-eindtoernooi.


Foto: Aris Leeuwarden

7 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle