• Wouter van der Maden

Tim Troussel en Vincent Alkema versterken Royals, Sam van Dijk vertrekt

24 september 2020

The Hague Royals presenteerden vandaag twee nieuwe spelers: Tim Troussel en Vincent Alkema. Daartegenover staat wel het vertrek van Sam van Dijk, die als eerste speler werd aangekondigd. Hij kan The Royals niet combineren met zijn baan.


De nieuwe DBL-club uit Den Haag brengt vandaag Tim Troussel naar Nederland. De Fransman is 2.03m en zal bij de Royals voornamelijk als power forward en center gaan spelen. Hij speelde tussen 2015 en 2017 twee seizoenen op college voor North Lowa CC en vervolgens bij Newman University. Afgelopen seizoen speelde Troussel eerst in de Serie C voor Tigullio Ligure, waar hij 15 punten per wedstrijd maakte en met zijn team ongeslagen koploper was. Na de kerst speelde Tim voor RSV Eintracht Stahnsdorf in de ProB in Duitsland.


Daarnaast werd ook Vincent Alkema, die al enkele weken meetrainde met het team, aangekondigd. De 30-jarige center van 2,13 meter maakte in het seizoen 2013-2014 zijn debuut in de Eerste Divisie, waar hij landelijk speelde voor Landslake Lions uit Landsmeer. In de seizoenen daarna speelde Vincent in de Promotiedivise: eerst voor Hoppers uit Hoorn, daarna voor Landslake Lions, CobraNova in Voorburg en de laatste drie seizoenen voor Harlem Lakers. Nu maakt hij de overstap naar het hoogste niveau en zal zijn DBL-debuut maken voor The Hague Royals.


Daartegenover staat het vertrek van Sam van Dijk. The Royals presenteerde Van Dijk in augustus als eerste speler van het team. Helaas bleek het spelen voor de Royals niet te combineren met zijn nieuwe baan, waardoor in goed overleg besloten is de samenwerking stop te zetten.


De Royals presenteerde eerder Casey Lopes, Pascal Birdja, Alhassan Barrie, Jens te Velde en Eric Kibi.

40 keer bekeken0 reacties

Dutch Basketball Podcast

© 2020 Dutch Basketball Podcast

Sponsoren

leidseletselschadeadvocaten.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Deezer - Black Circle